Nyári kaland a Balkán legegzotikusabb helyszínén magyar vezetéssel: bizánci építészet remekei, hangulatos bazár, strandolás a kristálytiszta vizű Ohridi-tóban és a balkáni konyha legjobb fogásai

Tarts velünk Macedóniába!

Megmutatjuk a főváros, Szkopje leghangulatosabb részeit – a középkori bazár magával ragadó atmoszféráját, a Vardar mentén zajló pezsgő életet és persze a város jelképének számító középkori kőhidat, mely elválasztja a keleti és nyugati kultúrát. A látnivalók mellett elkalauzolunk a helyi piacra, eláruljuk, hol van a legjobb csevap, merre árulják a friss bureket és melyek a legjobb helyi italok.

Hajózhatsz a festői szépségű Matka-kanyonban és bepillantást nyerhetsz az albán kisebbség fellegvárának számító Tetovóba, ahol mintha egy másik világba csöppennél. Ellátogatunk a macedón hegyekbe is, ahol megcsodálhatjuk az érintetlen természetet és élvezhetjük a frissítő levegőt egy jó saláta vagy desszert mellett.

Elviszünk az egyedülálló ökoszisztémával rendelkező Ohridi-tóhoz – mely kristálytiszta vizével, képeslapra illő strandjaival csábít fürdőzésre. Megcsodálhatod Ohrid városának egyedülálló panorámáját, ősi templomait, a bizánci építészet remekeit és este bulizhatsz is egy jót.

Az utazás kiegészíthető a Macedón bor és gasztrotúra-val (2020 július 11-14.), mely során ellátogatunk az ország borvidékére, sőt a szállásunk is egy borászatban lesz. Megnézzük egy római kori város romjait is, amellett hogy több borkóstolón is részt veszünk. Ráadásul Szkopjére is több idő jut!

Időpont: 2020. július 7-11.

Részletek, infók, jelentkezés: Facebook üzenetben vagy a balkaninfo.hu@gmail.com mail címen.