Nyári kaland a Balkán legegzotikusabb helyszínén magyar vezetéssel: római kori romok, hangulatos bazár, Macedónia legzamatosabb borai és a balkáni konyha legjobb fogásai

Tarts velünk Macedóniába!

Megmutatjuk a főváros, Szkopje leghangulatosabb részeit – a középkori bazár magával ragadó atmoszféráját, a Vardar mentén zajló pezsgő életet és persze a város jelképének számító középkori kőhidat, mely elválasztja a keleti és nyugati kultúrát.

A látnivalók mellett elkalauzolunk a helyi piacra, eláruljuk, hol van a legjobb csevap, merre árulják a friss bureket és melyek a legjobb helyi italok. Hajózhatsz a festői szépségű Matka-kanyonban és ellátogathatsz a Balkán legnagyobb keresztjéhez is.

Macedónia volt Jugoszlávia borászati központja és a mai napig itt találhatóak a legkülönlegesebb borok. Ellátogatunk a Balkán egyik leghíresebb borászatához, a Tikveshez és ha már ott vagyunk meg is kóstoljuk boraikat, de a Popova Kula sem marad ki, ahol a saját ablakodból láthatod a szőlőültetvényt, de elsajátíthatod a macedón táncok lépéseit is. A Sztobi borászatba való ellátogatás mellett felfedezzük a hatalmas római kori város romjait, ahol sok mozaik még eredeti állapotában látható.

Az utazás kiegészíthető Az ezerarcú Macedónia túra-val (2020 július 7-11.) utazással, mely során ellátogatunk Ohridba és a macedón hegyekbe is, nem mellesleg pedig Szkopjére is több idő jut.

Időpont: 2020. július 11-14.

Részletek, infók, jelentkezés: Facebook üzenetben vagy a balkaninfo.hu@gmail.com mail címen.

Kövesd az utazás Facebook eseményét is!