Már nem csak repülővel lehet menni Szarajevóba, a Flixbus buszjáratot indít Budapest és Bosznia-Hercegovina fővárosa között. 

A Flixbus nemzetközi busztársaság csütörtökön tartott Szarajevóban sajtótájékoztatót, mely során bejelentették, hogy Szarajevó és Budapest, Prága, Pozsony városok között közvetlen járatot indítanak. Az új útvonalak a Centrotrans boszniai vállalat együttműködésével jöttek létre. Az első busz 2019 december 5.-én indul, azt egyelőre viszont nem lehet tudni, hogy napi/heti hány buszjárat lesz, viszont ha rákeresünk a menetrendere, látható, hogy több, mint 10 óra lesz a menetidő, mivel 2 határon is át kell mennie.

A busz Szarajevó mellett több helyen is megáll Bosznia-Hercegovinában, a megállók a következők: Visoko, Kakanj, Zenica, Zepce, Maglaj, Doboj, Modrica és Bosanski Samac.

Szarajevóba már több éve repülővel is el lehet jutni, Bosznia-Hercegovina fővárosa 1 órás repülőútnyira van mindössze Budapesttől, ráadásul igen kedvező áron. Ez a magyar állam támogatása miatt áll a WizzAir rendelkezésére. Az viszont biztos, hogy busszal utazni környezetkímélőbb, mint repülővel.