Kiril Lazarov Macedónia talán leghíresebb sportolója és egy lenyűgöző személyiség. 

Lazarov 1991-ben kezdett kézilabdázni szülővárosában, az Ovcse Pole csapatában. 1994-ben igazolt a város legnagyobb klubjába, a Borec Veleszbe. Aztán 18 évesen került először elsőosztályú csapatba, a Peliszter Bitolához. Ezzel az együttessel a három ott eltöltött éve alatt 3-szor meg is nyerte a macedón bajnokságot és a kupát 1998-2000 között. Ezután figyelt fel rá a horvát nagy csapat, a Badel Zagreb és leigazolta. Itt két évet játszott, ezalatt kétszer nyerték meg a horvát bajnokságot és a kupát. 2002-ben Európa egyik legjobb csapatához, az abban az évben Bajnokok Ligája döntőt játszó Fotex Veszprémhez szerződött. A 2005–2006-os Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutott a veszprémi csapattal és a sorozat gólkirálya lett 85 találattal.

Kiril Lazarovnak megvan a saját spirituális előkészülete az edzések és meccsek előtt, ezeket megtudhatod a videóból.

Négyszeres magyar bajnokként, és négyszeres kupagyőztesként korábbi klubjába, Zágrábba költözött és 3 sikeres év után 2010-ben igazolt a spanyol bajnok, korábbi BL-győztes BM Ciudad Real csapatába. A spanyol csapattal bejutott a Bajnokok ligája döntőjébe, ahol az FC Barcelonától szenvedtek vereséget, a spanyol bajnokságban pedig szintén a Barcelona mögött végeztek a második helyen. Az évad végén a csapat pénzügyi gondok miatt megszűnt, a játékosok többsége – így Lazarov is – az újjáalakuló Atlético Madridhoz szerződött. Ez a csapat sem volt hosszú életű, két bajnokság után megszűnt, Lazarov pedig az FC Barcelonához igazolt. Velük tudott 2015-ben Bajnokok Ligáját nyerni. Ebben a szezonban a 2015. október 4-én lejátszott Pick Szeged elleni mérkőzésen megszerezte 1000. gólját a Bajnokok ligájában, ezzel ő lett az első játékos, aki elérte ezt a határt. 2017 nyarától a francia HBC Nantes játékosa.

A macedón válogatottnak is vezéregyénisége, a világversenyeken rendszeresen ő szerzi csapatának legtöbb gólját. A 2009-es világbajnokságon 11. helyen végzett csapatával, de a 9 mérkőzésen szerzett 92 góljával ő lett a torna gólkirálya. Ennél több gólt egy világbajnokságon azóta sem szereztek. Ugyanígy ő tartja az egy Európa-bajnokságon szerzett legtöbb gól rekordját, a 2012-es Európa-bajnokságon 61 találatot ért el 7 mérkőzésen.