A balkáni országok közül 4-en elsők vagy másodikak a csoportjukban, a tét, a 2018-as futball Világbajnokságra való kijutás.

Bulgáriának elúszni látszik a világbajnoki szereplés, miután nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek Fehéroroszországtól. A bolgár válogatott így 9 ponttal a 4. helyen áll a holland, francia és svéd csapat mögött. Albánia meglepetésre 3-0 -ra nyert Izrael ellen, míg a macedónok otthon szoros 2-1 -es vereséget szenvedtek a spanyol válogatottól. Koszovó újabb vereséget szenvedett, ezúttal a törököktől, egy ponttal utolsók.

Bár Wales sokáig vezetett Belgrádban, a szerbeknek sikerült az egyenlítés, így 1-1 -es döntetlennel zárult a mérkőzés. Szerbia Írországgal holtversenyben vezeti a csoportját. Montenegró is jól szerepel a selejtezősorozatban, simán 4-1 -re verték Örményországot, így a második helyen állnak Lengyelország mögött (második hely pótselejtezőt jelentene). Horvátország 1-0-ás vereséget szenvedett Izlandon, de így is őrzi első helyét a csoportban. A szlovénok könnyedén nyertek Málta ellen, ők a 3.-helyen állnak. Volt balkáni derbi is a fordulóban, a bosnyák-görög derbi gól nélkül végződött, így Görögország 1 ponttal megelőzve Boszniát a második.

Magyarországnak viszont nem sikerült jól az andorrai mérkőzés, és akkor még finoman fogalmaztam … A miniállam 1-0 -ra győzött.

Fehéroroszország – Bulgária 2-1

Szerbia – Wales 1-1

Montenegró – Örményország 4-1

Szlovénia – Málta 2-0

Izrael – Albánia 0-3

Macedónia – Spanyolország 1-2

Bosznia-Hercegovina – Görögország 0-0

Koszovó – Törökország 1-4

Izland – Horvátország 1-0

Andorra – Magyarország 1-0