Április 18-án Budapesten rendezték meg a szerb-magyar idegenforgalmi fórumot, ahol a Nyugat-Szerbia turisztikai régió került bemutatásra. A fórumon a Balkaninfo.hu is részt vett. 

Az eseményt Szerbia magyarországi nagykövete Rade Drobac nyitotta meg, majd Bornemisza Miklós, a BKIK turisztikai tagozatának elnöke beszélt arról,  hogy a gazdasági együttműködés fejlődésével párhuzamosan élénkülés mutatkozik a két ország turizmusában. Ahogy ezt mi magunk is számos estünkön kihangsúlyozzuk, Magyarországon alig tudnak valamit Szerbia természeti kincseiről, kultúrájáról, vagy éppen gasztronómiájáról. Holott egy szomszédos országról van szó, számos magyar emlékkel és jelentős számú magyar lakossággal.

A jelenlevők egy prezentációt is láthattak Nyugat-Szerbia természetvédelmi területeiről és az ottani programlehetőségekről – mindezt azok is élvezhették, akik este részt vettek a Balkaninfo és a térség specialistájának számító  Szerbia Magyarul közös estjén, melyen a nyugat-szerbiai turisztikai hivatal vezetői is felszólaltak.

A Szerbia Magyarul csapata számos megoldást kínál déli szomszéduknál, ennek egyik eleme volt a nagy sikerrel zárult Vajdasági kulturális gasztrokaland, ahol a résztvevők megismerhették a térség kulturális, történelmi látnivalóit, mindezt összekötve egy etnoszállással és a csodálatos gasztronómiával. A programjaikról a Facebook oldalukon lehet tájékozódni.

És hogy mivel várja Nyugat-Szerbia a turistákat? Síelés, trekking, hegyi túrák, falusi turizmus, természetvédelmi területek,  ősi kolostorok, különleges ételek.

Az eseményen résztvevők betekintést nyertek a térség gasztronómiájába is, hagyományos rakija,, sonkák, sajtok, rétesre emlékeztető sütemények révén