Harminc év óta a legerősebb, 6,4-es földrengés volt kedd hajnalban Albánia fővárosában és északnyugati részében. Az első rengéseket néhány perccel hajnali négy óra előtt észlelték.

Jelen pillanatban hat halálos áldozatról és 300 sérültről van információ.

Ezt a CNN írja az albán egészségügyi minisztérium közleményére hivatkozva. Edi Rama albániai miniszterelnök Twitter-üzenetben megerősítette, hogy a földrengés komoly károkat okozott, a mentési munkálatok teljes erővel folynak, valamint kérte az embereket, őrizzék meg a nyugalmukat.

Fotó: Malton Dibra/LSA

A Reuters azt írja, hogy a rengés epicentruma a Durres nevű településtől tíz kilométerre, Thuma településnél volt. A városban a tűzoltók segítik a romok alatt rekedt emberek mentését, közölte a hírügynökség az albán védelmi minisztériumra hivatkozva. Thumát felkereste Ilir Meta albániai elnök is, aki újságíróknak drámainak nevezte a helyzetet. Elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a romok alatt rekedteket mielőbb kiszabadítsák.

Az MTI tudósítása szerint a fővárosban, Tiranában sokan az utcákra rohantak a rengések után. Legkevesebb két lakóház összeomlott, és sokan a romok alatt rekedtek. Kurbin városban egy ember ijedtében kiugrott egy emeletes ház ablakán, és szörnyethalt, közölték a hatóságok.