Akár 1 millió forintért is lehet menyasszonyt vásárolni Bulgáriában az évente négyszer megrendezett menyasszonypiacon.

Tudta-e, hogy van olyan ország, ahol nőket meg lehet vásárolni ? Tudta-e, hogy Európában van olyan ország ahol lehet ? Tudta-e, hogy ez az ország az Európai Unió egyik tagországa, Bulgária ?

Bulgáriában van egy Kalaidzhi nevű 18 ezer fős főleg romák által lakott város, melynek lakói ortodox vallásúak. Ebben a városban az emberek az évszázados tradíciók alapján élnek, az egyik ilyen pedig a menyasszonyvásárlás.

Egy lány aki 13 és 20 év között van, kimegy a családjával Stara Zagorába, természetesen szép ruhában és beszélget a fiúkkal, férfiakkal. Ha a férfinak tetszik egy lány, ” ajánlatot tehet érte”, a lány családja pedig eldönti hogy méltányos e az ár. Ha szerencséje van a lánynak, eldöntheti kit választ, de a legtöbb esetben a családja dönt helyette. Az úgynevezett menyasszonypiacot évente 4 alkalommal rendezik meg. A legfontosabb egy lánynál, hogy helyi legyen és szűz. Ezen a rendezvényen az emberek ismerkednek egymással, zenét hallgatnak, táncolnak.

Az alábbi videóban részletesen bemutatják, hogy milyen egy menyasszonypiac Bulgáriában. A riporternőt is meg akarták vásárolni.