Minden utas, aki július 1-jét követően szándékozik Görögországba utazni, legalább 48 órával az országba lépés előtt ki kell, hogy töltsön egy elektronikus jelentkezési ívet, és az erre válaszként e-mailben kapott QR-kódot be kell mutatnia a határátlépéskor.

A kapott QR-kódot ki kell nyomtatni vagy el kell menteni okostelefonon, hogy azt a Görögországba való belépéskor a határőrök beszkennelhessék. A leolvasott kód alapján dönt az egészségügyi csapat arról, hogy el kell-e végezni az adott személynél a koronavírus-tesztet, vagy az utas további fennakadások nélkül folytathatja-e az útját.

A jelentkezési íven fel kell tüntetni, hogy melyik átkelőn akarnak belépni Görögországba, az érkezés pontos idejét, a lakcímet és az elérhetőséget, valamint annak az érkezési hely pontos címét, illetve a legközelebbi rokonok, barátok elérhetőségét arra az esetre, ha az utas egészségi állapotáról valakit értesíteni kell.

Azok a turisták, akik több helyszínt látogatnának meg Görögországban, fel kell, hogy tüntessék az utazás részletes útitervét.

A részleteket és a jelentkezési ívet itt találjátok.