Tervezed a balkáni nyaralásod? Mi segítünk benne, a cikkben megtalálod, hogy melyik balkáni országba tudsz utazni és milyen feltételekkel 2021 nyarán!

Zöld színnel jelöltük azon országokat, ahová szabadon lehet beutazni: kétoldalú megállapodás lett kötve, azaz védettségi igazolvány szükséges a szabad beutazáshoz, vagy nincsen semmilyen beutazási korlátozás. 

Piros színnel jelöltük azon országokat, ahová teszt szükséges a beutazáshoz, vagy karantén van, vagy nem lett kötve két oldalú megállapodás. 

Nem vonatkoznak többé az utazási korlátozások a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra, valamint azokra sem, akik tartózkodási engedéllyel élnek Magyarországon – derül ki a 203/2021. (IV. 29.) számú kormányrendeletből.

 

Utolsó frissítés: 2021.05.05.

 

SZLOVÉNIA: Szlovéniába védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni 2021.05.01.-től, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött, jelentette be Szijjártó Péter, külügyminiszter.

HORVÁTORSZÁG: Május 6.-án Szijjártó Péter jelentette be, hogy Horvátország és Magyarország kétoldalú megállapodást kötött, így a horvátok és magyarok védettségi/oltási igazolvánnyal korlátozások nélkül utazhatnak a két ország között. Forrás: 444.hu

SZERBIA: Szerbiába védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött. Forrás: 444.hu

MONTENEGRÓ: Montenegróba védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött. Forrás: 444.hu

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Bosznia-Hercegovinába külföldi állampolgárok a határátlépés időpontjában 48 óránál nem régebbi, negatív PCR koronavírus-teszt bemutatásával léphetnek be. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

KOSZOVÓ: A Koszovóba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Teszt hiányában hét napos házi karantén kötelező. Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a második oltást is igazoló utazók teszt nélkül léphetnek be az országba. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

MACEDÓNIA: Macedóniába 2020 nyara óta korlátozás nélkül lehet beutazni, azaz nincs karantén, teszt vagy oltási igazolvány sem szükséges.

ALBÁNIA: Az Albániába való beutazáshoz nem szükség teszt, karantén, oltási igazolvány, azaz szabadon lehet beutazni.

BULGÁRIA: Negatív teszt vagy oltási igazolvány (2. dózis után 14 nappal) vagy a COVID-19 fertőzésből való kigyógyulást alátámasztó dokumentum szükséges a beutazáshoz. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

GÖRÖGORSZÁG: Negatív teszt vagy oltási igazolvány szükséges a beutazáshoz. A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

FONTOS! Kérjük utazás előtt tájékozódjon az aktuális és részletes információkról a Konzuli Szolgálat weboldalán. Ott találhatóak olyan információk, mint például van-e kijárási tilalom jelenleg az adott országban, milyen oltásokat fogadnak el stb.