Tervezed a balkáni nyaralásod? Mi segítünk benne, a cikkben megtalálod, hogy melyik balkáni országba tudsz utazni és milyen feltételekkel 2021 nyarán!

Sötét zöld színnel jelöltük azon országokat, ahová szabadon lehet beutazni védettségi igazolvánnyal. 

Világos zöld színnel jelöltük azon országokat, ahová semmilyen korlátozás nincsen, azaz sem oltási/védettségi igazolvány, sem teszt, sem karantén nincsen. 

Piros színnel jelöltük azon országokat, ahová negatív teszt szükséges a beutazáshoz.

Kék színnel jelöltük azon országokat, ahová a szabad beutazás a 2. oltás után 14 nappal lehetséges. 

Nem vonatkoznak többé az utazási korlátozások a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra, valamint azokra sem, akik tartózkodási engedéllyel élnek Magyarországon – derül ki a 203/2021. (IV. 29.) számú kormányrendeletből.

 

Utolsó frissítés: 2021.05.19.

 

SZLOVÉNIA: Szlovéniába védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni 2021.05.01.-től, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött, jelentette be Szijjártó Péter, külügyminiszter.

HORVÁTORSZÁG: Május 6.-án Szijjártó Péter jelentette be, hogy Horvátország és Magyarország kétoldalú megállapodást kötött, így a horvátok és magyarok védettségi/oltási igazolvánnyal korlátozások nélkül utazhatnak a két ország között. Forrás: 444.hu 
Fontos információ azonban hogy “a beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap.” Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

SZERBIA: Szerbiába védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött. Forrás: 444.hu

MONTENEGRÓ: Montenegróba védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül lehet beutazni, mivel a két ország kétoldalú megállapodást kötött. Forrás: 444.hu

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Bosznia-Hercegovinába külföldi állampolgárok a határátlépés időpontjában 48 óránál nem régebbi, negatív PCR koronavírus-teszt bemutatásával léphetnek be. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

KOSZOVÓ: A Koszovóba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Teszt hiányában hét napos házi karantén kötelező. Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a második oltást is igazoló utazók teszt nélkül léphetnek be az országba. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

MACEDÓNIA: Macedóniába 2020 nyara óta korlátozás nélkül lehet beutazni, azaz nincs karantén, teszt vagy oltási igazolvány sem szükséges. 2021.05.14-től Macedónia és Magyarország ettől függetlenül elismeri egymás oltási/védettési igazolványát és szabadon tudnak az állampolgárok egymás között utazni.

ALBÁNIA: Az Albániába való beutazáshoz nem szükség teszt, karantén, oltási igazolvány, azaz szabadon lehet beutazni.

BULGÁRIA: Negatív teszt vagy oltási igazolvány (2. dózis után 14 nappal) vagy a COVID-19 fertőzésből való kigyógyulást alátámasztó dokumentum szükséges a beutazáshoz. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

GÖRÖGORSZÁG: Negatív teszt vagy oltási igazolvány szükséges a beutazáshoz. A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Részletek a Konzuli Szolgálat weboldalán.

FONTOS! Kérjük utazás előtt tájékozódjon az aktuális és részletes információkról a Konzuli Szolgálat weboldalán. Ott találhatóak olyan információk, mint például van-e kijárási tilalom jelenleg az adott országban, milyen oltásokat fogadnak el stb.