Fedezd fel Belgrád legszebb helyeit, a Vaskapu-szorost és a Galambóci-várat egy csodálatos élményhétvége során!

✅ Ami lesz:
– Belgrádi városnézés a Nándorfehérvári várral és a város legszebb helyeivel
– Zimony felfedezése
– Hajókázás a Vaskapu-szorosban + Decebal kőfej
– Galambóci vár
– gasztrokalandok és jó hangulat
– magyar nyelvű idegenvezetés a túrán végig
– idő egyéni felfedezésre és pihenésre

RÉSZLETES PROGRAM

 

BELGRÁD

A túra során felfedezheted Belgrád legszebb látnivalóit. Ellátogathatsz a Nándorfehérvári várba, amely a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne is volt. Közben megismerheted Belgrád és Szerbia történelmét is, miközben végig járjuk a vár legnagyobb látványosságait, köztük két ortodox templomot is. A várból pedig csodás kilátás nyílik a szerb fővárosra, a Dunára és a Szávára.

Nem marad ki Belgrád belvárosának legszebb helyei sem, a Knez Mihailova sétálóutcán nem csak vásárolni érdemes, hanem számos történelmi épületet is meg lehet figyelni, a sétálóutca végén pedig a különleges Moszkva Hotel tűnik ki a környezetből. A Balkán legnagyobb temploma a Szent Száva templom, mely mind kívülről, mind belülről fantasztikus látvány, eközben pedig az ortodox vallásról is megtudhatunk többet.

Belgrád városa számos további látnivalót rejt! Ott van a Tasmajdan park számos szoborral és a Szent Márk templommal Ott van a híres szerb származású feltaláló, Nikola Tesla múzeuma is. A szerb fővárosban mindenki megtalálja a kedvenc helyét!

Hangulatos parkok és a bohém negyed, a Szkadarlija vár rád! Belgrádban megismerkedünk a szerb kultúrával, történelemmel és a gasztronómiával is. Az esti városba pedig könnyű beleszeretni éjszakai élete és hangulata miatt. A városnézés után lesz szabadidő is!

GALAMBÓCI-VÁR

A kicsit keleties, kicsit nyugatias Belgrád után ellátogatunk a Duna mentén álló, festői szépségű Galambóci-várba, mely fontos erőd volt a törökök elleni küzdelemben és a magyar történelem szempontjából is fontos helyszín. Nem mellesleg a várat nemrég felújították, így most szebb, mint újkorában! ???? A tornyokba pedig már fel is lehet menni, ahonnan csodaszép a kilátás a Dunára! A Galambóci vár nagy történelemmel és sok érdekeséggel rendelkezik.

ĐERDAP NEMZETI PARK / VASKAPU-SZOROS

A Duna menti kalandok folytatásaként egy csodaszép természeti látnivalót csodálhatnak meg a résztvevők, ugyanis egy élmény hajókázáson veszünk részt a Djerdap Nemzeti Parkban, avagy a Vaskapu-szorosban, így kényelmesen, pihentetve figyelhetjük meg a környező hatalmas hegyeket és a Dunát. A hajókázás közben természetesen megismerjük a környék érdekességeit, történelmét is. A hajókázás során megnézzük Decebal kőfejét és mindig jó hangulat szokott lenni a hajón. (A hajókirándulás nem érinti a Vaskapu-erőművet, az sokkal messzebb van)

 

ZIMONY

A nagyvárosi hangulatot kisvárosira cseréljük és ellátogatunk a Duna partján található Zimonyba, ami bár Belgrádhoz tartozik fizikailag, de látványosságai miatt mindenképpen érdemes külön említeni a csodálatos Duna-part, hangulatos sétánya és a Millenniumi torony miatt is, melyet a honfoglalás 1000. évfordulójára építettek. Zimony a magyar történelem szempontjából is fontos helyszín. A séta után pedig lesz idő egy jó csevapot enni egy szerb sörrel vagy borral.

 

SZERB GASZTRONÓMIA

Ha Szerbia, akkor finom ételek és szuper italok. A balkáni gasztronómia az egyik a legjobb a világon! Aki nem hiszi, az még nem kóstolta! Az utazás során számos alkalom lesz a helyi ételek megkóstolására, már az első közös vacsora során is! Sopszka saláta, csevap, pljeskavica, grillezett húsok, karagyorgyevics szelet, ajvár, kajmak és még számos finomságot rejt Szerbia. Egy biztos, az utazás során senki nem marad éhes! Ha pedig megszomjaztunk, akkor egy jó helyi törökösen főzött kávéval vagy egy szarvasos Jelen sörrel vagy a helyi szilva pálinkával (sljivoviva) tudjuk felfrissíteni magunkat!

 

Napi programterv:

  1. Nap: Utazás reggel Budapestről Belgrádba az AirSerbia járatával, reptéri transzfer, városnézés Belgrádban a Nándorfehérvári várral, délután szabadidő, este közös vacsora a bohém negyedben.
  2. Nap: Reggel indulás, Galambóci vár, hajókirándulás a Vaskapu-szorosban, közös szerb ebéd, kora este utazás vissza Belgrádba
  3.  Nap: Szent Száva templom, Tasmajdan park és egyéb program Belgrádban, városnézés Zimonyban, szabadidővel, délután irány a repülőtér és utazás haza repülővel Budapestre, érkezés kora este.

MIÉRT UTAZZ VELÜNK?

Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket. Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

Az utazás szervezett körülmények között zajlik, csoportvezetővel, idegenvezetővel.

Nézd meg a múltkori Belgrádi utazásunk útibeszámolóját és képgalériáját a linkre kattintva: www.balkaninfo.hu/utibeszamolo-belgradi-elmenyhetvege-2023/
Rólunk bővebben

 

RÉSZLETEK

▶ IDŐPONT:  2024 október 4-6. (péntek-vasárnap)

▶ UTAZÁS: Budapestről Belgrádba és vissza az AirSerbia menetrendszerinti járatával
Oda: Budapest 8:25 -> 9:30 Belgrád
Vissza: Belgrád 20:30 -> 21:45 Budapest
Szerbián belül külön, modern kisbusszal (20 fős)

▶ SZÁLLÁS:

2 éjszaka Belgrádban, Hotelben (Hotel Royal Inn,
4 csillagos Hotel, új, elegáns, modern kialakítású szálláshelyen saját fürdőszobás, két ágyas szobákban, Wi-fivel, minibárral. A szállás közvetlenül a belvárosban pár perc sétányira a vártól és a sétálóutcától. Egy fős jelentkezés esetén társítani tudjuk azonos nemű jelentkezővel vagy kérhető egy ágyas szoba is egyágyas felár megfizetése mellett (pontos ár e-mailben kérhető).

 

 

▶ RÉSZVÉTELI DÍJ:  115.000,-Huf / fő július 30-ig való előleg befizetés esetén, utána 125.000,-Huf / fő

Az ár tartalmazza:
– 2 éjszaka szállást Belgrádban (részletek feljebb)
– az alábbi étkezéseket:  2. nap reggeli (elcsomagolva) és 3. nap svédasztalos reggeli a Hotelben, 2. nap svédasztalos ebéd szerb specialitásokkal a Vaskapu-szorosban
– magyar nyelvű idegenvezetés és asszisztencia az út teljes ideje alatt, helyi idegenvezetővel kiegészülve
– hajókázást a Dunán a Djerdap Nemzeti Parkban / Vaskapu-szorosban
– Szerbián belüli közlekedést külön, kis busszal.

Az ár nem tartalmazza: repülőjegyek (ennek vásárlásában tudunk segíteni, igény szerint intézni tudjuk), további étkezések, belépők, biztosítás

Az ár 400 Ft/euró árfolyamig érvényes.

 

FIZETÉSI RÉSZLETEK:
Az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük.
40.000 Ft. jelentkezéskor
75.000 Ft. (július 30-ig való előleg befizetés esetén, utána 85.000 Ft.) szeptember 4-ig.

Lemondási feltételek:
Az indulás napjától számított 40 – 25 nap közötti lemondás 40.000 Huf / fő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 25 napon belüli lemondásra nincsen lehetőség. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

 

JELENTKEZÉS:

Jelentkezéshez írj nekünk a balkaninfo.hu@gmail.com mail címre, az e-mailbe a következőket írd bele
– Utas/utasok neve/nevei telefonos elérhetőséggel
– Repülőjegy vásárlását egyénileg intézed vagy szeretnél segítséget benne
– Van-e esetleg valakinek allergiája, speciális igénye

Az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük.
További információ a 06 30 623 1644 telefonszámon is kérhető Kalcakosz Tamás túravezetőtől.

 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

Fizetőeszköz, fizetés: szerb dinárforinttal nem lehet fizetni. Kártyával általában lehet fizetni (de kisebb boltokban és kisebb éttermekben nem). Euróval is lehet sok helyen fizetni, de kisebb boltokban nem.

Pénzváltás: Nem érdemes itthon dínárt venni a rossz árfolyam miatt. Eurót érdemes kivinni és azt átváltani Belgrádban szerb dinárra.

Árak: Belgrád árai nagyjából megegyeznek a budapesti árakkal, néhány dolog valamivel olcsóbb.

Okmányok: Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.

Az utazás társszervezője a Szerbiai utazások specialistája, a Szerbia Magyarul (www.szerbiamagyarul.com).