A Balkán-félsziget és Magyarország egyik legnépszerűbb étele a gyros, de kevesen tudják, hogy otthon is el lehet készíteni !

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csomag friss salátakeverék
  • 3 ek gyros fűszerkeverék

Elkészítése: 

1. A csirkemelleket kis darabokra vágjuk. Egy edényt előveszünk, pici olajat hevítünk benne, majd amikor forró, a kis darabokra felvágott csirkemellet beletesszük. Pár perc alatt megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsdarabokat. A gyros fűszerkeverékkel ízesítjük, majd fedő alatt 15 percig főzzük.

2.Amikor eltelt a 15 perc, a fedőt levesszük, és hagyjuk, hogy elpárologjon a felesleges víz, majd kicsit lepirítjuk a húst, így lesz egy kicsit ropogós.

3.A salátához 3 marék friss saláta keveréket kiveszünk. Kis darabokra felvágjuk a koktélparadicsomot és a hagymát, a salátához adjuk, és összekeverjük. A salátát egy tányérra helyezzük, és mellé halmozzuk a húsdarabokat. Sült burgonyával kínáljuk.