A Balkán-félsziget és Magyarország egyik legnépszerűbb étele a gyros, de kevesen tudják, hogy otthon is el lehet készíteni !
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 6 db koktélparadicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 csomag friss salátakeverék
- 3 ek gyros fűszerkeverék
Elkészítése:
1. A csirkemelleket kis darabokra vágjuk. Egy edényt előveszünk, pici olajat hevítünk benne, majd amikor forró, a kis darabokra felvágott csirkemellet beletesszük. Pár perc alatt megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsdarabokat. A gyros fűszerkeverékkel ízesítjük, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
2.Amikor eltelt a 15 perc, a fedőt levesszük, és hagyjuk, hogy elpárologjon a felesleges víz, majd kicsit lepirítjuk a húst, így lesz egy kicsit ropogós.
3.A salátához 3 marék friss saláta keveréket kiveszünk. Kis darabokra felvágjuk a koktélparadicsomot és a hagymát, a salátához adjuk, és összekeverjük. A salátát egy tányérra helyezzük, és mellé halmozzuk a húsdarabokat. Sült burgonyával kínáljuk.