Hozzávalók / 4 adag
12 db bárányborda
Páchoz: olívaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, fél citrom leve és héja, 4 db babérlevél, 4 db újhagyma nagyobb darabokra vágva
Továbbá: 12 db koktélparadicsom, 50 g vaj, só, őrölt fekete bors, citrom másik fele
Elkészítés
A pácot elkészítjük, a húst megborsozzuk, majd belehelyezzük a pácba, és 1 napot hűtőben érleljük, ezalatt négyszer-ötször megforgatjuk. A húst kiszedegetjük, majd megsózzuk, még egyszer megborsozzuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a báránybordák mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A pácban maradt újhagymát, fokhagymát is mellédobálhatjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen. A kettévágott koktélparadicsomokat is megfuttatjuk. A legvégén hozzáadjuk a vajat és a citrom levét.
Ha más balkáni ételeket is kipróbálna, megteheti Budapesten a Grill Mániában (Bartók Béla út 6.) ahol autentikus ízekkel, minőségi fogásokkal, faszénen grillezett sültekkel várják a vendégeket.