Egy ismeretlen, felfedezésre váró kincs a görög szigetvilágban, melynek színes házai és mesebeli stílusa vonzza az embereket – ez Symi!

Symi szigete egy órányira található Rodosztól, viszonylag közel a török partokhoz. A sziget látványát már akkor megcsodálhatja az odalátogató, amikor még meg sem érkezett. A főváros, Gialos kikötőjében csak úgy sorakoznak a szebbnél szebb, színes kis házak. A város és a sziget hihetetlen stílusa az olaszoknak köszönhető, akik hosszú ideig uralkodtak a szigeten.

Symi nem olyan kicsi, de jelentős része lakatlan, csak három település található itt, ezek közül Gialos a legnagyobb. Felfelé haladva a Kali Strata néven ismert lépcsőkön, a domb tetején találjuk a Chorio városrészt. Az óvárosnak megfelelő részhez több mint 350 lépcsőfok vezet fel a kikötőből. A régi házak és a köztük levő kis utcák nagyon szép látványt nyújtanak.

Yialostól délre a Pedi-öböl található, ami egy kis halászfalu, sziklás partszakasszal és sok bájos tavernával, ahova érdemes kiülni naplementét nézni. A szigeten található a Panormitis kolostor is, melynek érdemes megcsodálni az ikonosztázát.

Érdemes barangolni a festői szépségű utcácskákban, ahol a színes házak sorakoznak, feldíszítve különbözű tengeri motívumokkal. A videón meg tudjátok nézni a sziget legszebb helyeit virtuálisan sétálva.