A Fruska Gora, avagy magyarul Tarcal-hegység a Vajdaság és Szerbia leghíresebb nemzeti parkja, megy nem csak a csodálatos természete, hanem régi kolostorai és kiváló borai miatt is népszerű. 

A Tarcal-hegység (Fruška Gora) a Szerémség északi részén, Szerbia és kis részben Horvátország területén. Szerbiai része a Vajdaságban található, horvátországi része Vukovár-Szerém megyében. A keskeny hegylánc szigethegységként emelkedik ki az Alföldből; északon és délen folyók, a Duna és a Száva. 

A hegység természeti környezete, táji értékei miatt pihenésre, kikapcsolódásra tökéletes.
A Nemzeti Park területén található 16 ortodox kolostor építészeti értékeiről, kincs- és könyvtárairól, freskóiról nevezetes. A legnevezetesebb ezek közül a Grgeteg- és a Krusedol-kolostor. A túrázásra számos, különböző nehézségű túraútvonal nyújt lehetőségeket a hegység erdeiben és rétjein.

A Krusedol-kolostor kapuja

A Fruska-Gora emellett híres kiváló borairól, ez a régió nevezhető Szerbia borászati központjának. Karlóca (Sremski Karlovci) vált a szerb bor fővárosává, ugyanis itt találhatóak az ország egyik legjobb borászatai. Itt készül a Bermet is, ami egy desszertbor. Fehér, vörös, de még rozé változata is van, gyógynövényekkel, fűszerekkel készítik. A bor szerepelt a Titanic itallapján is! 

Karlóca, Szerbia borászati központja