2023 tavaszán ismét Vajdasági kulturális gasztrokalandot szervezünk olvasóinknak és mindenkinek, aki szereti a Balkánt! 

Fedezd fel a Vajdaság legszebb helyeit egy különleges kulturális gasztrotúra során. A finom helyi ételek mellett, borok is várnak rád, de emellett a helyi kultúra megismerése sem marad el. Olyan rejtett kincseket is megnézhetsz (persze a legnépszerűbb helyek mellett), amelyekről még biztosan nem hallottál!
Régi kolostorok, szecessziós kincsek, magyar történelmi emlékek, vajdasági nemzetiségek megismerése és számos felejthetetlen élmény is vár!

IDŐPONT: 2023. március 31. – április 2.

RÉSZLETES PROGRAM:

1. Nap: Monostorszeg, Bezdán, Zombor
A reggeli órákban való indulás után ebéd körül érkezünk Monostorszegre, amit a Bácskai Atlantisznak is neveznek. A főleg sokácok lakta település mellett a Felső-Dunamellék Természetvédelmi Rezervátum terül el a maga gazdag élővilágával. Itt megismerkedhetsz a méhészet rejtelmeivel, a helyi tájházban pedig a néphagyományokkal, szokásokkal.
Az ebédet pedig Bezdán településen fogjuk tölteni, ahol a híres bezdáni halászlevet kóstoljuk meg és megtudhatod, hogyan készítik és mi a titka. Délután Zombor felé vesszük az irányt, ahol felfedezzük a régi városházát és a belváros legszebb helyeit. Este pedig Bácsfeketehegyre látogatunk, ahol a vacsora mellett egy borkóstolón is részt veszünk.

2. Nap: Fruska Gora, Karlóca, Újvidék és Pétervárad
A második nap a Vajdaság déli részére, a Szerémségbe látogatunk, azon belül is először egy nemzeti parkba, a Vajdaság ékszerének tartott Fruska Gora-ba (avagy Tarcal-hegység), ahol felfedezzük a dombok között megbúvó ősi kolostorokat (Krusedol, Grgeteg). Itt megismerkedhetsz az ortodox vallással és szokásaival is. A kolostorok után a Szerémség, de talán egész Szerbia borászati központjába, Karlócára látogatunk. A páratlan szépségű 14. századi településen a városnézés mellett egy bor és mézkóstolón is részt veszünk egy híres, családi pincészetben. A Titanic borát is felvonultató borkóstoló után pedig a helyi kuglófkészítés rejtelmeibe merülünk bele. Ezután a “fővárosban”, Újvidék központjában felfedezzük a város nevezetességeit, köztük a hatalmas Mária neve katolikus templomot, de ellátogatunk a történelmi Péterváradi erődbe is, megismerve a fordított óra történetét.

3. Nap: Szabadka és Palics
A harmadik napon a Vajdaság szecessziós ékkövét Szabadkát nézzük meg, a városnézés során ellátogatunk a Városházához, a Raichl-palotához és a Zsinagógához is. Itt lesz idő a város egyéni felfedezésére is. Majd a Délvidék kedvenc üdülőhelyén, Palicson egy tóparti sétával folytatódik a szecessziós túra (Vígadó, Bagolyvár, Női fürdő). A szecessziós séták után pedig tele élményekkel utazunk haza.

 

MIÉRT UTAZZ VELÜNK?
Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket.
Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

A vajdasági utazás már hagyomány nálunk, minden év tavaszán megszervezzük olvasóinknak és minden érdeklődőknek.

 

RÉSZLETEK:

IDŐPONT: 2023. március 31. – április 2. (péntek-vasárnap)

UTAZÁS: Budapestről és vissza a túra során végig modern, légkondicionált 20 fős külön kisbusszal.
Felszállási lehetőség odafelé: Budapest Keleti pu., M6 mentén és Baján
Leszállási lehetőség visszafelé: Szeged, Kecskemét, Budapest Keleti pu.

SZÁLLÁS: Villa Pipacs, Bácsfeketehegy
2 éjszaka felújított, modern kialakítású szálláshelyen saját fürdőszobás, két vagy többágyas szobákban. (1 fős jelentkezés esetén társítjuk egy azonos nemű személlyel, egyágyas szoba felár megfizetése mellett kérhető)

ÉTKEZÉS: 1. nap ebéd és vacsora, 2. nap reggeli és vacsora, 3. nap reggeli

RÉSZVÉTELI DÍJ:  96.900 Ft. / fő  (február 5-ig való előleg befizetés esetén 10% kedvezménnyel 87.210 Ft., ami minden alábbit tartalmaz:
– 2 éjszaka szállást
– étkezést tanyasi és vajdasági ízekkel: 1. nap vacsora, 2. nap reggeli és vacsora, 3. nap reggeli
– 1. nap halászlét ebédre és a mézkóstolót Monostorszegen
– 1. nap este bácskai borkóstolót
– 2. nap szerémségi borkóstolást Karlócán
– magyar nyelvű idegenvezetés és asszisztencia az út teljes ideje alatt
– utazást végig modern 20 fős kisbusszal

Az ár nem tartalmazza: biztosítás, további étkezések, belépők

Az ár 410 Ft/euró árfolyamig érvényes

Fizetési részletek:
Banki átutalással, az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük
30.000 Ft. jelentkezéskor
66.900 Ft. március 10.-ig (57.210 Ft február 5-ig való jelentkezés esetén)

Lemondási feltételek:

Az indulás napjától számított 35 – 21 nap közötti lemondás 30.000 Huf / fő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 21 napon belüli lemondásra nincsen lehetőség. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

JELENTKEZÉS:
Jelentkezni a balkaninfo.hu@gmail.com mail címen lehet.
Az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük.
További információ a 06 30 623 1644 telefonszámon is kérhető.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:
Fizetőeszköz, fizetés: szerb dínár, forinttal általában nem lehet fizetni. Euróval lehet fizetni a legtöbb helyen. Bankkártyával általában lehet fizetni (de kisebb boltokban és kisebb éttermekben nem)
Pénzváltás: Magyarországon, vagy a túra során a nagyobb városokban (Zombor, Újvidék, Szabadka)
Árak: Szerbia árai nagyjából megegyeznek a magyarországival. A borkóstolón van lehetőség vásárlásra is.
Okmányok: Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél