Fedezd fel Eger legszebb helyeit egy különleges balkáni túra során! Egri vár, minaret, törökfördő és kiváló borok – ezek is rád várnak! 

A túra során ellátogatunk az Egri várba, ahol megismerjük a történetét, illetve az 1552-es győzelem titkait. Felidézzük Gárdonyi Géza Egri csillagok könyvét, Tinódi Lantos Sebestyén énekeit. Nem marad ki a város legnagyobb történelmi hősének, Dobó Istvánnak az életével való megismerkedés sem. Emellett megcsodálhatjuk az Oszmán Birodalom legészakibb mecsetét, ahova még fel is lehet jutni. Ellátogathatsz egy törökfürdő romjaihoz, illetve egy ma is működőbe, ahol átélheted az autentikus török életérzést és kipihenheted a túra fáradalmait a gyógyvízben. Azt is megtudhatod, hogy honnan kapta a nevét az Egri bikavér, természetesen nem maradhat ki az egri borok kóstolása sem. 

Felidézheted, milyen volt az élet a törökkori Egerben, miért jártak az emberek a hammamba, emellett megismerheted a város történelmét és a muzulmán vallás hagyományait is. 

▶️ A túra reggel Budapestről indul, ahonnan Egerbe vonattal utazunk, aznap este pedig vissza. A túrához Egerben is lehet csatlakozni. 

▶️ Időpont: 2020. november 8. (vasárnap) 

✅ Részletes programért, árért, jelentkezésért írj nekünk Facebook üzenetet vagy a balkaninfo.hu@gmail.com mailre.