Hatalmas földrengések voltak vasárnap Horvátország fővárosában, Zágrábban, súlyos károk történtek és a székesegyház is megsérült. 

A Richter-skála szerint igen súlyos 5,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg vasárnap fél 7 körül Zágrábot.  Az epicentrum a hétszázezres horvát nagyvárostól hét kilométerre északra volt, tíz kilométeres mélységben.

A földrengés nem sokkal később újabb kettő is követte, egy 5-ös és egy 3,7-es erősségű.

Az emberek pánikba estek az utcákon és úgy hírlik a horvát biztonsági erők evakuálták otthonából Zoran Milanović horvát államfőt. A helyiek arról számoltak be, hogy a rengésekkel polcok, csillárok, különféle tárgyak estek le lakásaikban, a város több részén megszűnt az áram és a vízellátás is.

Damir Trut, a polgári védelem vezetője a horvát közmédiában azt nyilatkozta, az esetben többen megsérültek, de többségük könnyebben. Viszont van egy összeomlott ház, amely romjai alatt többen benn rekedtek. Arra kérik az embereket, hogy hagyják el a lakásaikat, amíg nem kapnak további utasításokat a szeizmológusoktól, viszont a koronavírusra való tekintettel kerüljék a csoportokban való tömörülést, és tartsák egymástól a szükséges távolságot.

A földrengés igen súlyos károkat okoztak, az utcák úgy néznek ki, mint ha háború lett volna, többen az utcán töltötték a hideg reggelt. Több ház súlyosan megrongálódott, a város egyik szimbólumának számító katedrális, a Mária Mennybemenetele Székesegyház épülete is megsérült. A leeső kövek autókban tettek károkat, van olyan is amit le is lapított.

A földrengéseket Magyarországon is lehetett érezni.