Megnövekedett forgalommal szembesülhet a horvát autópályákon, ha a hétvégén utazik a tengerre. A turistaáradat a ma kezdődő spliti Ultra Europe Festiválnak köszönhető. A háromnapos elektronikus zenei rendezvényre mintegy 150 ezer vendéget várnak a világ minden tájáról.

A magyar utazókat érintő legnagyobb torlódás a Goričan horvát-magyar határszakaszon várható. De a határon átérve is érdemes türelmesen vezetnie, a luči fizetőkapunál ugyanis szintén hosszú autósorokkal találkozik majd – figyelmeztetnek horvát lapok. Hasonló a helyzet az A1 Zagreb-Split-Ploče útszakaszon és az A6 Rijeka-Zagreb autópálya szakaszon; illetve a Cres, Rab, Pag irányába vezető utakon, valamint Zágráb és Split közelében is megnövekedett forgalom várható, amely jelentősen lelassíthatja a megszokott haladási sebességet. Szombaton már a hajnali óráktól kezdődően lehet számítani hosszan tartó, vagy akár egész napos torlódásra.

Split egyébként gyakorlatilag már most megtelt turistákkal. A horvát rendőrség arra figyelmezteti a látogatókat, hogy autójukat semmikép ne hagyják a tilosban, és ne parkoljanak a fesztivál közelében sem. Aki a fesztiválra indul, hagyja otthon az értékes tárgyait, drága mobiltelefonját és az ékszereit is, mivel ilyenkor gyakoribbak a lopásos bűncselekmények