Horvátországban nem csak a tengerparton vannak látnivalók, és ezt nagyon könnyű bebizonyítani. Bemutatjuk miket érdemes megnézni, ha az ember Károlyvárosban, avagy Karlovacban és környékén jár.

1. Aquatika

Horvátország első és egyetlen, egyben Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriuma. Több mint 100 hal fajtát csodálhatunk meg, mindezt a föld alatt lenyűgöző üvegfalak mögé zárva.

2. Dubovac vára 

Ez a gótikus elemekkel díszített reneszánsz vár a középkori horvát építészet egyik legszebb példája. A Kupa folyó felett található, a XIII. században épült. Leghíresebb tulajdonosai a Frangepán és a Zrínyi család. Ma múzeumként üzemel.

3. Karlovaci sörnapok

Minden évben augusztus végén – szeptember elején rendezik meg az ország leghíresebb sörfesztiválját. Több mint 30 különböző sör közül választhatunk, a Karlovacko sört helyben, Karlovac-ban készítik.

4. Ozalj

Egy rövid autóútra Karlovac-tól találjuk a középkori várost, Ozalj-t. A Kupa folyó fölé magasodik egy dombon. Dubovac várához hasonlóan leghíresebb lakói és egyben tulajdonosai a Frangepán és Zrínyi családok voltak. Érdemes a múzeumot is megtekinteni a várban.

5. Barac barlangok

A Barac barlangok mindössze 20 km-re találhatóak a Plitvicei-tavaktól. Egy 60 perces tárlatvezetés alatt találkozhatunk lélegzetelállító cseppkövekkel és vezetőnktől megtudhatjuk, hogyan alakultak ki az itteni barlangok.

6. Rastoke vízesései

Gyönyörű vízeséseket és malmokat találunk Slunj város Rastoke részén, mely csak 50 km-re található Karlovactól.

7. Karlovac 

Természetesen érdemes a környék legnagyobb városába, az 55 ezer lakosú Karlovacba is ellátogatni, sétálni egyet a főutcán, megnézni a templomokat és a városi múzeumot.