Október 29-től a nagy méretű kézipoggyászt is ingyenesen fel lehet majd vinni a Wizz Air járataira, de vigyázzon !

Október 29-től a téli menetrend kezdetétől immáron a kisméretű kézipoggyász helyett már a nagyot is ingyenesen viheti fel a Wizz Air járataira. Tehát utazhat a görög vagy bolgár tengerpartra, vagy a legtöbb balkáni ország fővárosába is nagyobb csomaggal. DE …

Váradi József vezérigazgató azt magyarázta még, hogy a gép telítettségétől függően majd lehet, hogy egyes poggyászokat levisznek a repülő csomagterébe, nem biztos, hogy minden elfér majd fenn a kabinban. Ezért praktikusan azoknak fog biztosabban elférni a nagy méretű kézipoggyászuk az utastérben, akik külön fizetnek az elsőbbségi beszállásért. – Csak hogy a kisméretű kézipoggyász kategóriája megszűnik, így akinek nem fér fel a gépre a csomagja, feladatják vele és fizethet.

A nagy méretű kézipoggyásznál azért nem kell még óriásbőröndökre gondolni a Wizz Airnél, náluk eddig fizetni kellett ugyanis a 42x32x25 centinél nagyobb csomagokért, legutóbb épp 10 eurót. A nagy méretű kézipoggyász felső határa jelenleg 56x45x25 centi, de ennek mérethatárát cserébe leviszik 55x40x23-ra, az ennél nagyobb poggyászok után ezután is extra díjakat számítanak majd fel.

Váradi egyébként még elmondta, hogy nagyon jó első negyedévük volt, az utasforgalom a tavalyi első negyedévhez képest 25 százalékkal nőtt (7,2 millió ember), a bevételek 29 százalékkal (469 millió euró), az adózott eredmény 50 százalékkal (58,1 millió euró) ugrott meg.