Ingyenes Marko Marković koncert a Bakáts Feszten, Budapesten.

Marko Marković a zene iránti szenvedélyét az apjától örökölte, a legendás trombitáskirálytól, Boban Markovićtól, aki már több mint 30 éve szórakoztatja a nagyérdemű publikumot az egész világon. A családi tradíciót követve 5 éves kora előtt ismerkedett meg a hangszerrel, és azóta sem tud szabadulni a trombitától. Nem volt olyan nap, hogy ne szólaltatta volna meg a szeretett hangszert.

Marko és Boban évekig egy zenekarban játszottak. Ebből az időszakból vált pár közös alkotásuk világhíressé olyan neves művészekkel való együttműködések során, mint Emir Kusturica, Goran Bregović, DJ Shantel, Ivo Papazov, Esma Redžepova stb. Marko 2006-ban alapított először önálló zenekart, hogy kivételes energiaszintjét és őstehetségét teljes mértékben arra tudja fordítani, hogy megmutathassa a világnak a cigányzene legszebb pillanatait, és hogy a balkáni muzsika még mindig él!

A Balkánon egyébként a mai napig nincs lakodalom vagy ünneplés fúvószene nélkül. Ez a fajta tradíció ezeknek a fiataloknak több, mint zenélés, ez az ő önkifejezési formájuk, tisztelet az ősöknek, és bevonása az utókornak… Így válnak őrzőivé az egyik legmagasztosabb dolognak, ápolják és terjesztik a saját kultúrájukat. Marko hihetetlen sodró erejű színpadi jelenléte és magkapó energiája zenekara védjegyévé vált. Ez a meghatározó vitalitás a balkáni melankolikus lelkületből fakad. És ez a fajta életigenlés a közönségre is minden esetben áthat.

Koncert időpontja: 2019 augusztus 31. – 20:00
Helyszíne: Budapest, Bakáts tér

A koncert ingyenes.

A koncert Facebook eseménye