Nikola Tesla – Végtelen energia címmel mutatják be a világhírű tudós, feltaláló életéről szóló musicalt 2020. február 28-án a RaM Colosseumban, Budapesten. A kétfelvonásos zenés darab segít felfedezni és új oldaláról megismerni a közismert név mögött rejtőző zsenit, életének rejtélyeit. A musical alkotói a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb showtechnikai elemek alkalmazásával teremtenek egyedi látványvilágot.

Az előadás címszereplője Szabó P. Szilveszter és Pesák Ádám, a főbb szerepeket Janza Kata, Békefi Viktória, Szabó Máté, Szomor György, Lux Ádám és Kovács Áron alakítja.

Nikola Tesla minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje volt. Főként az ő felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak.

A tudóst több ország is joggal érzi magáénak. A szerb származású, de horvát területen született Nikola Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól indult. Amerikában megvalósította gyermekkori álmát, megtervezte a Niagara-vízesésre épített erőművét.