Véget ért a 2017-es kézilabda világbajnokság Franciaországban, melyet a házigazdák nyertek Norvégia ellen, a bronzmérkőzésen délszláv testvérharc volt.

Három balkáni ország részvételével rendezték a 24 csapatos VB-t, mindhárom válogatott jól teljesített. Macedónia egy igen átalakított kerettel vágott neki a tornának, de a csoportban 3. helyezettként továbbjutott, de Norvégia túl erős ellenfélnek bizonyult. A macedónok bár a 15. helyen végeztek, nem szomorkodhatnak, mivel az 50 gólt szerző Kiril Lazarov lett a világbajnokság gólkirálya.

Szlovénia Oroszországot és Katart verve jutott el a legjobb 4 közé, de a franciák ellen kikaptak. A bronzmérkőzést a szomszéd állam, Horvátország ellen játszották, ahol a horvátok már 8-al is vezettek, Veselin Vujovic vezette Szlovénia az utolsó pillanatokban fordítani tudott és első érmet nyerte a világbajnokságon.

Horvátország Spanyolország legyőzése után Norvégia ellen játszott, de hosszabbítás után a skandinávok jutottak a döntőbe. Másnap pedig Szlovénia ellen sem jött ki a lépés, így a 4. helyen végeztek a horvátok.

Magyarország nagy meglepetésre kiejtette az Olimpia-győztes Dániát, de Norvégia ellen nem sikerült a bravúr. A magyar válogatott a 7. helyen végzett.