A budapesti turisztikai seregszemle látogatói idén Vajdaság potenciáljával is megismerkedhettek.
Az egykori Babocsay-villa épületében levő szerb nagykövetségen tartott esten a vajdasági kormány alelnöke, Ivan Djokovic valamint Ivan Todorov, Szerbia magyarországi nagykövete azt hangsúlyozták, hogy a két ország múltbeli ellentétjeit magunk mögött hagyva több olyan irányelv is van, amely mellett sikeresen együtt tudunk működni. Ezek közül kiemelendő a turizmus, különös tekintettel a jelentős részben magyarok lakta Vajdaságban.

A tartományi kamara és turisztikai hivatal szervezésében több vajdasági település is bemutatkozott az Utazás kiállításon, így a vendégek megismerkedhettek Temerin, Törökkanizsa, Aracs lehetőségeivel. Emellett állandó parterünk, a Szerbia Magyarul csapatánál informálódhattak a vajdasági és szerbiai utazások felől.
Velünk pedig a Járatlan utakon rendezvény keretében találkozhattatok, melyen előadást tartottunk Macedóniáról, valamint kerekasztal beszélgetésen vettünk részt a Balkánról.

Ha kíváncsi vagy a szecessziós Szabadkára, megkóstolnád a szerémségi borokat, megnéznéd az ősi kolostorokat – Gyere velünk a Vajdaságba. A túra részletes programja itt található.