Macedónia leghíresebb ultracsoportja a szkopjei Komiti Zapad, bár ezt ki kéri magának a bitolai Čkembari.

Macedóniából már bemutattuk az ország talán leghíresebb és leghangosabb szurkolói csoportját, a Komiti Zapad-ot, akikkel decemberben együtt is szurkoltunk egy Európa Liga mérkőzésen.

Ezúttal pedig a rivális csoport, a Čkembari Bitola kerül bemutatásra. Bitola az ország második legnagyobb városa, tehát már e miatt sem szeretik a szkopjeieket. A szurkolói csoportot 1985-ben alapították és a Peliszternek szurkolnak. Színük zöld-fehér. A futball mellett főleg kézilabda mérkőzésekre szoktak járni. A Čkembari az elmúlt években keresztül-kasul bejárta Európát, voltak Franciaországban, Dániában, de még Lengyelországban is. A csoporton belül alakult egy szűk társaság, akik a legfanatikusabbak, őket “Chaos”-nak hívják.

Legnagyobb riválisuk a Vardar szurkolói a Komiti, bár nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis a vörös-feketék nem csak létszámban vannak többen, hanem még a csapatuk is jobb, a Pelister még soha nem nyerte meg a bajnokságot, a Vardarnak ez már tízszer sikerült. Nem volt ez mindig így ! Kezdetben a két tábor jóban volt egymással, de a helyi pletykák szerint a lányokon csúnyán összevesztek és azóta gyűlölik egymást. A legnagyobb összecsapásra 1993-ban került sor, amikor a Čkembari elakarta érni a Komiti szektorát a stadionban, de egy tucat rendőr eléjük állt. A végeredmény 200 bitolai sérült.