Budapesten tartott prezentációt Belgrád Turisztikai Hivatala, melyre a Szerb Kultúra Hónapja keretein belül került sor. A beszémolóból kiderült, hogy immár több mint 1 millió külföldi turista keresi fel évente a szerb fővárost, mely repülővel, közúton,  hajóval és vonattal egyaránt elérhető. Szerb remények szerint utóbbi kiemelkedő jelentőségű lesz, hiszen a Budapest-Belgrád szupervasút révén a menetidő a két főváros között 3,5 órára csökken 2023-ra,

Az elmúlt években komoly fejlődésen ment át a város, amely különleges kulturális, történelmi  látnivalókkal, izgalmas programokkal és szórakozási lehetőségekkel várja az odalátogatókat. A bemutató után a Belgrádi Turisztikai Hivatal PR felelősével, Jelena Stankovic-al beszélgettünk:

Mit gondol, mi teszi különlegessé Belgrádot, miért érdemes elutazni oda?
Európa jelentős részét már felfedezték az emberek – voltak Rómában, Párizsban, Barcelonában. Belgrád pedig újdonság, ami még felfedezésre vár. A város különleges hangulata mindenkit magával ragad. Mondanom sem kell, hogy Belgrád egyszerre Kelet és Nyugat, régi és új, ami számos lehetőséget nyújt az oda látogatóknak.

Mennyire cél a magyar közönség megnyerése?
Kiemelten fontos számunkra, hogy Magyarországról is egyre többen fedezzék fel gyönyörű fővárosunkat, hiszen szomszédunk vagyunk, így fontos megismernünk egymást. Számos módon megközelíthető Belgrád: repülővel, autóval, busszal, vonattal vagy akár hajóval is, hiszen összeköt minket a Duna. Emellett számos magyar emlék is található itt, mint a nándorfehérvári vár vagy Zimony.

Milyen az éjszakai élet Belgrádban ?
Belgrád éjszaka is lenyűgöző: amellett, hogy számos kulturális lehetőség van, a szórakozni vágyók sem maradnak program nélkül, hiszen rengeteg bár és szórakozóhely van. Kiemelném a Savamala körzetet, illetve a folyóparti helyeket.

Mitől különleges a szerb főváros?
Belgrád olyan, mint szerelem az első látásra. Amikor egy fiú és egy lány először egymásra tekintenek és már tudják, hogy ez szerelem, hát Belgrád is ilyen.