Fedezd fel Belgrád legszebb helyeit, a Vaskapu-szorost és a Galambóci-várat egy csodálatos élményhétvége során!

✅ Ami lesz:
– Belgrádi városnézés a Nándorfehérvári várral
– Zimony felfedezése
– Hajókázás a Vaskapu-szorosban
– Galambóci vár
– gasztrokalandok és jó hangulat
– magyar nyelvű idegenvezetés a túrán végig
– idő egyéni felfedezésre és pihenésre

RÉSZLETES PROGRAM

BELGRÁD

A túra során felfedezheted a szerb főváros legszebb látnivalóit, köztük természetesen a magyar történelem egyik legfontosabb helyszínét, a Nándorfehérvári várat (Kalemegdan), ahol megtudhatod az 1456-as nagy törökök elleni győzelem titkait is. Nem marad ki Belgrád belvárosának legszebb helyei sem, a sétálóutcán nem csak vásárolni érdemes, hanem számos történelmi épületet is meg lehet figyelni. A Balkán legnagyobb temploma a Szent Száva templom sem marad ki! Hangulatos parkok és a bohém negyed, a Szkadarlija várnak rád! Belgrádban megismerkedünk a szerb kultúrával, történelemmel és a gasztronómiával is. Az esti városba pedig könnyű beleszeretni éjszakai élete és hangulata miatt. A városnézés után lesz szabadidő is! 

 

GALAMBÓCI-VÁR

A kicsit keleties, kicsit nyugatias Belgrád után ellátogatunk a Duna mentén álló, festői szépségű Galambóci-várba, mely fontos erőd volt a törökök elleni küzdelemben és a magyar történelem szempontjából is fontos helyszín. Nem mellesleg a várat nemrég felújították, így most szebb, mint újkorában! 🙂 

ĐERDAP NEMZETI PARK / VASKAPU-SZOROS

A Duna menti kalandok folytatásaként egy csodaszép természeti látnivalót csodálhatnak meg a résztvevők, ugyanis egy élmény hajókázáson veszünk részt a Djerdap Nemzeti Parkban, avagy a Vaskapu-szorosban, így kényelmesen, pihentetve figyelhetjük meg a környező hatalmas hegyeket és a Dunát. A hajókázás közben természetesen megismerjük a környék érdekességeit, történelmét is. 

 

ZIMONY

A nagyvárosi hangulatot kisvárosira cseréljük és ellátogatunk a Duna partján található Zimonyba, ami bár Belgrádhoz tartozik fizikailag, de látványosságai miatt mindenképpen érdemes külön említeni a csodálatos Duna-part, hangulatos sétánya és a Millenniumi torony miatt is, melyet a honfoglalás 1000. évfordulójára építettek. Zimony a magyar történelem szempontjából is fontos helyszín. A séta után pedig lesz idő egy jó csevapot enni egy szerb sörrel vagy borral. 

 

Napi programterv:

  1. Nap: Utazás reggel Budapestről Belgrádba az AirSerbia járatával, reptéri transzfer, városnézés Belgrádban a Nándorfehérvári várral, délután szabad idő, este közös vacsora a bohém negyedben.
  2. Nap: Galambóci vár, Hajókázás a Vaskapu-szorosban, késő délután utazás vissza Belgrádba
  3.  Nap: Szent Száva templom, városnézés Zimonyban, szabadidővel, délután irány a repülőtér és utazás haza repülővel Budapestre, érkezés kora este.

 

MIÉRT UTAZZ VELÜNK?

 Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket. Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

Az utazás szervezett körülmények között zajlik, csoportvezetővel, idegenvezetővel.

Nézd meg a múltkori Belgrádi utazásunk útibeszámolóját és képgalériáját a linkre kattintva:
www.balkaninfo.hu/utibeszamolo-belgradi-elmenyhetvege/

 

RÉSZLETEK

▶ IDŐPONT:  2023 szeptember 22-24. (péntek-vasárnap)

▶ UTAZÁS: Budapestről Belgrádba és vissza az AirSerbia menetrendszerinti járatával
Oda: Budapest 8:00 -> 9:05 Belgrád
Vissza: Belgrád 18:30 -> 19:45 Budapest
Szerbián belül külön, modern kisbusszal (20 fős)

▶ SZÁLLÁS: 2 éjszaka Belgrádban, Hotelben (Hotel Royal Inn, 4 csillagos Hotel, új, elegáns, modern kialakítású szálláshelyen saját fürdőszobás, két ágyas szobákban) A szállás közvetlenül a belvárosban pár perc sétányira a vártól és a sétálóutcától. Egy fős jelentkezés esetén társítjuk azonos nemű jelentkezővel. 

▶ RÉSZVÉTELI DÍJ:  Július 15-ig való előleg befizetés esetén 99.900 Ft./fő utána 107.900 Ft./fő

Az ár tartalmazza:
– 2 éjszaka szállást Belgrádban
– az alábbi étkezéseket:  2. nap reggeli és ebéd 3. nap reggeli
– magyar nyelvű idegenvezetés és asszisztencia az út teljes ideje alatt
– hajókázást a Dunán a Djerdap Nemzeti Parkban / Vaskapu-szorosban
– Szerbián belüli közlekedést külön, kis busszal. 

Az ár nem tartalmazza: repülőjegyek (ennek vásárlásában tudunk segíteni, igény szerint intézni tudjuk), további étkezések, belépők, biztosítás, repülőtéri transzfer odafelé (kb 10 euró/fő)

Az ár 410 Ft/euró árfolyamig érvényes.

 

FIZETÉSI RÉSZLETEK:
Az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük.
40.000 Ft. jelentkezéskor
59.900 Ft. augusztus 20-ig. (július 15-ig való előleg befizetés esetén)

Lemondási feltételek:
Az indulás napjától számított 40 – 25 nap közötti lemondás 30.000 Huf / fő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 25 napon belüli lemondásra nincsen lehetőség. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

 

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni a balkaninfo.hu@gmail.com mail címen lehet.
Az utalási adatokat jelentkezéskor küldjük.
További információ a 06 30 623 1644 telefonszámon is kérhető.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

Fizetőeszköz, fizetés: szerb dinár, forinttal nem lehet fizetni. Kártyával általában lehet fizetni (de kisebb boltokban és kisebb éttermekben nem). Euróval is lehet sok helyen fizetni, de kisebb boltokban nem. 

Pénzváltás: Nem érdemes itthon dínárt venni a rossz árfolyam miatt, Belgrádban számos  helyen lehet forintot dínárra váltani.

Árak: Belgrád árai nagyjából megegyeznek a budapesti árakkal, néhány dolog valamivel olcsóbb.

Okmányok: Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél