A horvát nemzeti stadiont is Mészáros Lőrincék építhetik, derül ki abból az interjúból, amit Ivan Meštrović, az NK Osijek elnöke és társtulajdonosa adott a Jutarni list horvát híroldalnak. 

Meštrović Mészáros Lőrinccel együtt 2015 végén vette meg az akkor anyagi csőd szélén álló horvát első osztályú klubot.

Meštrović egyébként megerősíti, hogy valóban egy új stadion megépítése volt a legelső tervük, amikor Mészárossal átvették a klubot. Sőt, nem is egy, hanem rögvest kettő. Egy kisebb, 3500 fő befogadóképességű stadion az NK Osijek akadémiájának, illetve egy legalább 12 000-es aréna a felnőtt csapatnak. Mindkét létesítmény költségeit teljes mértékben a tulajdonosok állnák. A mostani elképzelés szerint már a horvát nemzeti stadiont is szeretnék felépíteni Eszéken.

A klub emellett egy futballakadémia építésébe is belefog, a munkálatok 2017-ben kezdődnek, a költségeket pedig 6-8 millió euróra teszik, és ahogy Mészáros Lőrinc társa elmondta, ez a pénz már biztosan a rendelkezésükre áll. Nem kis mértékben Orbán Viktornak köszönhetően, akinek a társtulajdonos meleg szavakkal köszöni meg az interjúban azt a 3,3 millió eurót, azaz nagyjából 1 milliárd forintot, amit a magyar kormány az NK Osijek akadémiájának támogatására adott.

Meštrović a riporter kérdésére elmondta, hogy a magyar kormánynak van egy 163,3 millió eurós, azaz nagyjából 50,5 milliárd forintos programja, amiből a környező országok azon részein támogat kulturális és sportszervezeti projekteket, ahol a legnagyobb koncentrációban élnek magyarok.