Kezdődnek a női kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmei, lássuk mi vár a mienkre.

Az elmúlt néhány évben 4 területre koncentrálódik a sportág: Skandináviára, Balkánra, Magyarországra és Oroszországra. Nem kivétel az idei év sem: a főtáblás 16 csapat közül ebben az idényben 13 származik innen. Hazánkat két csapat is képviseli: a Ferencváros és a Győr. Rajtuk kívül 5 skandináv, 4 balkáni és 2 orosz jutott a csoportkörbe és borítékolható, hogy a legjobb négy is közülük kerül ki.

Ferencváros

A Fradi a makedón Vardar Szkopje, az orosz Asztrahanocska valamint a 2. selejtezőcsoport győztesével, a német Leipzig csapatával van egy csoportban ami ránézésre igen nehéznek tűnik.

A Vardarnak eddig három idénye volt a BL-ben, mindhárom alkalommal a Final Fourba került és mindannyiszor 3. helyen végzett. A több klasszissal felálló csapat nyilvánvaló célja, hogy előrébb jusson, emellett Szkopje egyike azon kevés városoknak ahol jelentős szurkolói támogatása van a hazaiaknak, így ott nyernie csak nagyon keveseknek sikerül. Ugyanakkor a Vardar játéka kiforratlan, minden szezonban elszenved váratlan vereségeket, ez különösen az első meccsekre igaz. Már pedig az első mérkőzés pont a Fradi szkopjei vendégjátéka lesz. A pontszerzéshez vagy győzelemhez viszont a zöld-fehérek által a Győr vagy az Érd ellen mutatott második félidei játék kevés lesz. Mindkét oldalon hiányoznak kulcsjátékosok, a macedónoknál Andrea Lekic sérült, míg a Fradinál Zácsik Szandra, Kovacsics Anikó és Mészáros Rea sem bevethető. Zácsik biztosan nem játszik, utóbbiak bevetése elképzelhető ugyanakkor.

Az orosz bajnok Asztrahanocska jelentősen meggyengült, gyakorlatilag az összes alapemberük távozott. Az orosz válogatottat Rióban olimpiai aranyéremre vezető Jevgenyij Trefilov ugyanis a Kuban Krasznodar csapatához ment és nyolc játékosa követte új klubjához.

Ezzel együtt sem lesz könnyű ellenfél, mint ahogy a selejtezőből felkerült Lipcse csapata sem. Utóbbiak egyik legjobbja, a 26 éves beállós, Luisa Schulze szezon közben távozott a klubtól. A szkopjei túra után ez a két hazai meccs következik majd és mindkettőt hozni kell, ha a Fradi továbbjutási terveket dédelget.

A folytatásban a mumus Buducnost valamint egy újabb német csapat a Thüringer várja majd őket, így minden megszerzett pontnak komoly jelentősége lesz.

Győr

A létező legnehezebb csoportba került viszont a Győr: a tavalyi BL kiírás győztese a CSM Bucuresti, a dán Midtjylland valamint a megerősödött Rosztov lesznek az ellenfeleik a csoportban.

Borítékolható, hogy mindegyik csapat veszít pontokat, a folytatás viszont jóval könnyebb lesz, mert a másik csoportban egyedül a Larvik képvisel komoly játékerőt. Így nem kizárt, hogy a csoportsorrend egyben a középdöntő sorrendje is lesz, hacsak nem születnek meglepetések.