A Balkánon bajnok lett csapatok közül csak 3-an estek ki a labdarúgó Bajnokok Ligájából.

Izgalmas párharcok voltak már a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, ugyanis 2 balkáni párharc is összejött. Az egyiken a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a szerb Partizan Belgrád csatázott egymás ellen. A hazai 2-0 után idegenben gól nélküli döntetlen született, így a Partizan továbbjutott a következő körbe, ahol egy újabb balkáni ellenfél vár rájuk, méghozzá a görög, Olympiakosz. Biztosan pikáns mérkőzés lesz, legfőképpen szurkolói szemmel.
A videón a Grobari koreográfiája (róluk itt olvashatsz)


A másik balkáni párharcon szlovén és bosnyák csapat játszott egymás ellen, az idegenbeli Maribori győzelem után viszont otthon majdnem elbénázták az előnyüket, de 3-2-es összesítéssel a Zrinjski Mostar gyengébbnek bizonyult. A Maribor az izlandi bajnokkal meccsel majd a 3. selejtezőkörben.

Nagy meglepetésre a macedón Vardar Szkopje az idegenbeli 1-1 után otthon 3-1 -re verte a svéd bajnok Malmöt, így 14 év után újra továbbjutott. A Vardarra a dán Koppenhága vár.
A Vardar szurkolók “nem igazán” szimpatizálnak az UEFA labdarúgó szövetséggel.

A horvát bajnok Rijeka leiskolázta a walesieket, 7-1 -es összesítéssel mentek tovább, de a Salzburg nehezebb falat lesz. A bolgár Ludogorets is magabiztosan nyert és jutott tovább, a következő ellenfelük pedig a magyar bajnok Budapest Honvédet kiejtő Beer-Sheva lesz.

Egyedül az albán bajnok Kukesi esett úgy ki, hogy nem balkáni ellenfele volt, bár ha berúgták volna a büntetőt a moldáv Sheriff Tiraspol kapujába, továbbmentek volna.