A sok gyönyörű hely, amelyekkel Montenegróban találkozhatunk azok közül is említésre méltó, de mégis kevesek által ismert Pluzine városa, mely a Piva nevezetű mesterséges tó (1970 ben építették a gátat) mellett található.

A város egy tökéletes desztinációnak tekinthető a túrázni vágyók vagy akár az extrém sportot kipróbálók körében, ugyanis ezen a környéken lehetőség nyílik többek között a rafting kipróbálására a nem messze levő Tara völgyben (Zabljak nevű várost kell keresni) vagy akár a kevésbé ismert bosnyák határon levő Drina folyónál, ahol kempingezni is lehet, de vannak vendégházak és apartamanok is.

A környéken található a Durmitor Nemzeti Park, amely páratlan faunájával nem véletlenül egyike a Montenegróban található 4 világörökségi helyszínnek. Aki viszont a sok természeti csoda mellett hiányolná a történelmi látványosságokat, annak is van lehetősége egy közelben levő ortodox kolostort (Pivo manastir) meglátogatni, amelyet 1537-ben építettek, de többször is renováltak az elmúlt évszázadban. Emellett megkell említeni a helyiek páratlan, őszinte vendégszeretetét, amely már önmagában is egy látványosságnak számít.
Természetesen az olcsóság sem mellékes, de a látvány még rátesz egy lapáttal.

Külön érdekesség, hogy a Tara kanyon Európa második legnagyobb kanyonja a maga 1300 mély sziklahasadékával és egyben a legérdekesebb faunával is rendelkezik, ugyanis számos gyógynövény és nem mellesleg rengeteg felfedezetlen barlang (több mint 80 ilyen barlang van) is található ezen a részen.
A környéken nagy turista fogásnak számít a kanyonon átívelő zipline nevű szerkezet.
A közlekedés ide leginkább autóval lehetséges.

A cikket írta: Szalóczy Balázs