A tavalyi rekordévhez képest idén még több magyar turista utazott Horvátországba, szeptember 1-én átlépte a 3 milliót a vendégéjszakák száma – írja az MTI.

A korábbi közlések szerint tavaly összesen 620 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, ahol több mint 3 millió vendégéjszakát töltött. Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója elmondta: tavaly még csak szeptember 10-én haladta meg a 3 milliót a vendégéjszakák száma, most ez már szeptember 1-én megtörtént.

Az idei év első 8 hónapjában több mint 566 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, számuk 3,2 százalékkal haladja meg a 2018-as hasonló időszak adatát. A vendégéjszakák száma augusztus utolsó napján 2 százalékkal növekedve meghaladta a 2,944 milliót. A napi adatokat mutató horvát E-visitor rendszer alapján csak augusztusban megközelítette a 227 ezret a Horvátországban pihenő magyar vendégek száma, ami 10 százalékkal több a tavaly augusztusi számnál. Az 1,302 milliót is meghaladó magyar vendégéjszakák esetében 7 százalékos az augusztusi növekedés a múlt év hasonló adatához viszonyítva.

A magyarok körében továbbra is legnépszerűbb a Kvarner-öböl térsége, ahol augusztusban 11 százalékkal nőtt a létszámuk és 9 százalékkal a vendégéjszakáik száma a tavalyihoz képest. A legtöbb magyar vendégéjszakát pedig Vir, Crikvenica, Rovinj, Medulin, Rab, Vodice és Zára (Zadar) esetében regisztrálták