Montenegró egy igényesen felújított borospincével várja a Podgorica környékén nyaralókat. A Sipcanik pince a környék legmodernebb borospincéje.

Sipcanik pince 2007-ben nyílt meg, a több mint 1 évig tartó felújítás után. A Sipcnaik dombon található, Podgorica keleti részén, a Cemovsko szőlőültetvény komplexumban. Csodálatos kilátás nyílik a helyi várból Skadar tóra és Podgorica városára. A Sipcanik pince átlagos mélysége 30 méter. 356 méter hosszú, alagút formájú, 13,5 méter széles és átlagosan 7 méter magas. A levegő hőmérséklete 17-19 fok körül van.

Ez a 7.000 négyzetméternyi terület ideális, természetes feltételeket biztosít a bor számára. Kb. 2 millió litert állítottak elő ez idáig, melyet fahordókban tárolnak. A borospince gazdag ital palettája két új borral is bővült nemrégiben: a Chardonnay barrique és Vranac barrique borokkal.

A 200 m2-es kóstolóteremben választhatunk a 28.000 palack valamelyikéből, melyek között 10 éves borokat is találunk. Az itt található borokat a Cemovsko és Ljesko szőlőiből készítik, mely kb. 310.000 hektoliter édi nedűt termelnek évente.