A jó idő érkezésével mindenkiben felmerül a kérdés: hol töltsük el a nyári szabadságunkat? Hova érdemes menni idén? Válasszunk belföldi vagy külföldi célállomást? Város, múzeum, túrázás esetleg vízpart? Mindannyian tudjuk, hogy nem egyszerű kérdések ezek, hiszen számtalan faktort kell észben tartanunk, legyen szó anyagiakról, távolságról, a társaság létszámáról és ezeket mind meg kell válaszolnunk mielőtt felkerekedünk a nyári kalandokra.

Azért érdemes megjegyezni, hogy aki bármilyen okból nem tud idén nyaralni menni annak se szabad búsulnia, hiszen a település ahol lakunk esetleg az otthonunk is számtalan módon tud minket kikapcsolni vagy feltölteni. Egy séta a természetben, az otthon nyugalma, régóta várt filmek és sorozatok, a baráti társaság, egy bestseller könyv, esetleg izgalmas online játékok legyen az egy vagy többjátékos, kaland vagy akció esetleg kaszinós vagy fogadásokkal kapcsolatos az Unibet oldalán, hiszen mind ugyan azt a célt szolgálják: tudjunk egy kicsit megfeledkezni a hétköznapokról és kerüljön a pihenés az előtérbe. Azonban ha mégis el tudunk utazni nyaralni, akkor érdemes Törökországot fontolóra venni. Hogy miért pont Törökország?

Kezdetnek talán érdemes megemlíteni, hogy az országnak négy különböző tengerre van kijárata. Ezek nem mások, mint a Fekete-tenger, a Márvány tenger,
az Égei-tenger és a Földközi-tenger, így a vízpart szerelmesei biztos megtalálják számításaikat. Akinek a nyaraláshoz elengedhetetlen a vízpart és az úszás, az is több lehetőség közül választhat. Számtalan szervezett út közül választhatunk, aminek keretében charter járatokkal jutunk el Törökországba majd a kijelölt hotelbe ami szinte karnyújtásnyira van a víztől. Emellett a fejlett turizmus szektornak köszönhetően magunk is könnyen meg tudunk szervezni egy utat és kedvünk szerint válogathatunk számtalan szállás közül. Illetve a sátrazás szerelmesei se szomorkodjanak, hiszen rengeteg kemping áll rendelkezésünkre. Ezen felül ne felejtsük el, hogy a csodálatos partszakaszokon kívül a gyönyörű
természet és számtalan túra útvonal vár ránk.

 

Akiket inkább a történelem vonz, úgy nem túl meglepő módon Törökország ezen a téren is számtalan látványosságot tud kínálni. Ilyen például Epheszosz – törökül Efes – ami anno Kis-Ázsia nyugati partvidékének egyik legjelentősebb városállamának számított. De nem kell messzire mennünk, ha Trója romjait szeretnénk a saját szemünkkel megnézni. Az ott található múzeum segítségével pedig bepillantást kaphatunk ennek a legendás városnak a múltjába.

De elmehetünk Kappadókiába is, ahol találkozhatunk sziklába vájt kolostorral, barlangtemplommal vagy az okkal híres sziklavárossal. Emellett a hőlégballon szerelmesei a magasból is megcsodálhatják a tájat.

Mindezek mellett természetesen Isztambul városát is célszerű útba ejteni, hiszen egy Boszporuszi hajótúra, az óváros vagy a hihetetlenül színes éjszakai élet mindenkit el tud varázsolni. A város történelme köszön ránk vissza olyan ikonikus helyeken, mint az anno a szultán lakhelyéül szolgáló Topkapı palota a háremmel, vagy az Hagia Sophia, ahol magyar emlékeket is felfedezhetünk, a csodálatos Kék Mecset, esetleg a római korból ránk maradt ciszternák, vagy a híres bazár sorok, csak hogy néhányat említsünk a felfedezésre váró helyekből.

Emellett bárhova is megyünk, a párját ritkító török vendégszeretet és kedvesség, a fantasztikus ételek, a tea és kávé kultúra nem fog senkiben sem csalódást okozni. Idén nyáron egy méginkább vonzó úticél lehet Törökország, nem csupán a megfizethető repülőjegyek miatt (Turkish Airlines, Pegasus, AnadoluJet), hanem sajnos az elmúlt évek inflációja miatt nem szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni ha a tengerparton akarunk koktélozni vagy óvárosban szeretnénk vásárolni és ebédelni.