Varázsold otthonodba Törökországot és a helyi gasztronómiát egy nagyon egyszerűen elkészíthető étellel, a menemennel. 

Minden héten új, egyszerűen elkészíthető receptet posztolunk, amivel újra átélheted a nyaralásod élményeit és a helyi ízeket. A menemen egy igen népszerű török reggeli étel, amit török lecsónak vagy rántottának is szoktak hívni, mivel hasonlók az alapanyagok. A lényeg igazából a friss zöldségek, ezen kívül pedig csak olyan dolgok kellenek, ami szinte minden konyhában rendelkezésre állnak. A törökök paprikája úgy néz ki, mint a mi hosszú zöld erős paprikánk, viszont ez édes. Ez az étel fenséges és közkedvelt reggeli Törökországban.

Ha lehet egy személyes ajánlásom, érdemes hozzáadni sajtot is, amivel még tovább tökéletesíthetjük az ételt, amit bár Törökországban reggelinek fogyasztanak, de a nap minden szakaszában megállja a helyét.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 40 dkg paradicsom
  • 1 db piros és/vagy zöldpaprika
  • 2 fej vöröhagyma
  • 1-2 chili paprika (aki szereti)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • oregánó, petrezselyem

Elkészítése: 

1. A paprikákat megmossuk, kimagozzunk és apróra felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a paprikával és a csilivel (aki szereti) kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük. Megborsozzuk, és puhára pároljuk.

2. A paradicsomot szintén apróra vágjuk (lehúzhatjuk a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében, alacsony lángon, fedő alatt.

3. Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a vége felé adjunk csak hozzá. A török elészítés szerint a tojást ráütjük, levesszük a fedőt, és csak lágyra engedjük sülni.

Forrás: mindmegette.hu