Magyarországon nem sok török fürdő maradt fenn, de ezek közül is kiemelkedik az egri. A pihenés mellett lehetőség van masszázsra és átélheted, milyen lehetett az oszmán időkben a fürdőzés.

A török hódoltság idején számtalan törökfürdő avagy hammam épült Magyarországon, mára sajnos ezek közül csak nagyon kevés maradt fenn, ilyen például a Rudas-fürdő Budapesten vagy a Török fürdő Egerben. Ebben a cikkben utóbbiról számolunk be.

A fürdő Török medencéje volt, ami először megépült, ez még 1610 és 1617 között, a török hódoltság alatti időben épült.A fürdő többi részét az évszázadok alatt fokozatosan építették hozzá az eredeti török építményhez. Kiemelkedő látványt nyújt az 1980-ban fejújított kupola, melyet körülbelül 200 000 darab aranyozott mozaikkal burkolták.

A fürdőben nem csak az eredeti török stílusú medencék (ilidzsa), de a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is megtalálható. A Török Fürdő, mely kívül-belül az autentikus török hangulatot idézi, jelenleg 6 medencével, magas színvonalú wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja az Egerbe látogató vendégeket. A vidéki Magyarországon egyedüliként fennmaradt törökfürdő ritkaságszámba menő radonos gyógyvize három medencét tölt meg, s a Török medence hézagosan lerakott műkőpadlózata alatt meghúzódó forrásokból tör fel. (emiatt csak maximum 2,5 órát lehet tartózkodni a fürdőben) A gyógyvíz számos betegség ellen jó, az sem  véletlen, hogy a fürdő mellett található a reumatológia.

A fürdőbe való belépővel egyébként a szomszédos kültéri strandra is be lehet menni, ahol több medence, köztük úszómedence is található. A fürdőben számos informatív tábla található, melyek tökéletesen bemutatjuk a török fürdőkultúrát és szokásokat, ezáltal át tudjuk élni milyen lehetett a törökkori Magyarországon élni és fürdőzni.