Sült hús mellé vagy önmagában is fantasztikus.
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 2 piros paprika, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál almaecet, kevés cukor, só, 1 marék friss kapor.
Elkészítése: A padlizsánt és a paprikát megmossuk. A padlizsánt szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, majd grillserpenyőben megsütjük. A paprikát rácsra tesszük és megsütjük, majd vizes kézzel a héját lehámozzuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk. Egy tálban az ecetet, az olívaolajjal és kevés cukorral összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és megsózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk és az ecetes léhez adjuk. A zöldségeket belerakjuk az ecetes lébe, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és összekeverjük. Hűtőben állni hagyjuk legalább két órát.