A sokszínű Balkán egyik legnagyobb erénye, hogy a kultúrák, népek keveredése révén a gasztronómiában is egy különleges közeg alakult ki. És bizony messze nem csak csevapból és pljeskavicából áll a balkáni konyha!
A kvrgusa egy Boszniában ismert étel, melyhez a hozzávalók: 5-6 szelet csirkemellfilé vagy csirkecomb, 2 tojás, 2,5 dl tej, 20 dkg feta sajt (vagy ízesebb túró), 20 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika
Elkészítés: A tojást elkeverjük a tejjel, 2 dl vízzel, a liszttel, majd belekeverjük a sajtot. Kiolajozott (közepes méretű) tepsibe öntjük. Rápakoljuk a fűszerezett hússzeleteket, lefóliázzuk, és 20 percig 200 fokon sütjük. Utána kivesszük, s leöntjük az aprított petrezselyemmel és borssal ízesített tejföllel, és visszatoljuk a sütőbe még 15 percre.