Nevével ellentétben nincs benne méz. Érdekessége, hogy igazából a Pionir medeno srce sütijének házi verziója.

Aki már járt a Balkánon, biztosan találkozott már a Pionir céggel és annak termékeivel. A Pionir egy szerbiai vállalat (Szabadkán van a gyáruk), mely nagyon finom sütiket készít, az egyik ilyen termékük a medeno srce, ami annyit jelent, hogy mézes szív. Lekvárral a közepén, csokival bevonva, ahogy azt kell 🙂

Igazából talán ez a “házias” verziója ennek, amit nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni. Sokféle képpen el lehet készíteni és sok mindennel lehet feltúrbózni.

Hozzávalók

A tésztához

– 1.5 bögre cukor
– 3.75 dl tej
– 2 bögre finomliszt
– 1 csomag sütőpor
– 3 ek cukrozatlan kakaópor
– fahéj ízlés szerint
– 3 ek sárgabaracklekvár
– 0.5 dl napraforgó olaj

A tetejére

– 10 dkg sárgabaracklekvár
– 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

  1. A tésztához való hozzávalókat összekeverjük (mixxerel a legjobb), majd ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, illetve annyi kakaóport, hogy szép barna színe legyen. Egyébként a tésztához is lehet lekvárt adni, aki szeretne.
  2. A masszát kiolajozott tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokoládéval.
  4.  Miután elkészült, ha kibírjuk, hogy nem eszünk bele, rakjuk be a hütőbe, hogy a csokibevonat megkeményedjen.

Forrás: nosalty.hu